Duurzame materialen

Gemodificeerd hout

Gemodificeerd hout ondergaat een gecontroleerd pyrolyseproces, hierbij het hout wordt verhit in een zuurstofarme omgeving om de duurzaamheidsklasse van hout te vergroten. Onder stoomdruk verdwijnen schimmels, ongedierte en veel vocht. In het bewerkingsproces wordt alleen water en warmte toegepast. Doordat er geen chemische toevoegingen (verduurzamingsmiddelen) worden toegepast, vormt dit hout op langer termijn ook geen vervuiling voor het milieu. Door dit proces gaat het Vuren of Frake van duurzaamheidsklasse 4-5 naar 1-2

Volkern HPL gevelplaten

High Pressure Laminate (HPL) is een combinatie van pierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Melaminehars is de hardste synthetisch gemaakt organische stof. Hieruit resulteert ook de grote slijtvastheid van HPL. Het product heeft een lange levensduur. Voor de toepassing van de tuinhuis is gekozen voor Plastica. Zij leveren hun producten met een FSC of PEFC keurmerk. De grondstof (hout) voor volkern HPL gevelplaten komt uit duurzaam beheerde bossen van gecertificeerde boseigenaren.

EPDM

Een belangrijke reden dat EPDM nauwelijks belastend is voor het milieu, is de hoge levensduur ervan. Als het product zijn lange levensduur heeft overschreden, is het eenvoudig recyclebaar en krijgt het rubber een nieuw leven in de vorm van een ander product. Voor de productie van EPDM wordt tevens weinig energie gebruikt en is het een milieuvriendelijk alternatief.

Uniprime

UniPrime is opgebouwd uit duurzame hardhout fineren. Het hout is FSC® gecertificeerd en afkomstig van bomen uit een gebied met een gelijkmatig klimaat, dat geen verschil kent tussen zomer en winter. Het hout heeft daardoor geen jaarringen en kent geen verschil in densiteit als gevolg van seizoenswisselingen. Het hout is dan ook zeer stabiel en vrijwel ongevoelig voor vochtintrek. UniPrime valt in duurzaamheidsklasse 2 en beschikt zo over een solide basis waarop u kunt bouwen.