Materiaalgebruik

Uw buitenkamer kan uit de volgende materialen samengesteld worden:

Gemodificeerd hout

Gebruikt als gevelbekleding
Onder Thermisch gemodificeerd hout, verstaan we hout dat een bepaalde warmtebehandeling heeft ondergaan. Het hout wordt tot ongeveer 200 graden verhit, zonder toevoeging van chemische middelen. Hierdoor krijgt het hout een veel langere levensduur. Het hout gaat van duurzaamheidsklasse 4-5 naar klasse 2 of 1.

Verschillende profielen
Wij bieden u een ruime keuze in verschillende profielen gemodificeerd houten gevelbekleding. Hierdoor bepaald u zelf de uitstraling en “look” van uw buitenkamer. Het gemodificeerd hout kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden.

Verschillende houtsoorten
De verschillende profielen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, welke elk hun unieke uitstraling hebben.

Vuren:

Vuren is een naaldhoutsoort die zijn groei heeft in verantwoord beheerde bossen uit Scandinavië en Midden Europa. Vurenhout heeft een lichtere gele kleur. Tijdens de groei van de boom ontstaat al snel tak groei vanuit de stam. Hierdoor zijn de noesten en kwasten (takgroei) in de gevelbekleding duidelijk zichtbaar. De gevel krijgt zo een robuuste en stoere uitstraling.

Grenen:

Grenen is ook een naaldhoutsoort, welke veel van de eigenschappen van vuren heeft

Frake:

Frake wordt ook vaak Limba genoemd. Het is een snelgroeiende loofhoutsoort afkomstig uit verantwoord beheerde bossen met een OLB-certificaat (link) in West-Afrika. De bomen bereiken een groeihoogte tussen de 40 en 50m. De stam kan wel 30m lang zijn, is takvrij en heeft een cilindrische vorm. De boom heeft pas in de top een kruin (takken). Doordat de stam geen takken heeft is Frake gevelbekleding vrij van noesten en kwasten. Hierdoor ontstaat er een moderne gevel.Tevens heeft Frake een vlamachtige tekening met zwarte lijnen of pinholes. Frake heeft hierdoor een levendige uitstraling.

Volkern gevelplaten

Gebruikt als gevelbekleding
In veel gevallen wordt een tuinhuis of buitenkamer geplaatst op de erfgrens tegen bijvoorbeeld een schutting of een haag. Hierdoor is het niet eenvoudig om de achterzijde van uw tuinhuis te onderhouden. Doordat Tuinhuis Idee alleen maar duurzaam bouwt, is er gekozen deze gevelbekleding uit te voeren in volkern platen. Bekende merknamen van volkernplaten zijn Trespa of Plastica. Een volkernplaat is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier. Onder hoge druk en hoge temperatuur worden de houtvezels of papier tezamen met hars samengeperst. Het oppervlak wordt voorzien van een coating laag. Een volkern plaat is duurzaam en weersbestendig. De volkern platen zijn te verkrijgen in diverse kleuren, maar ook met bedrukkingen (betonlook o.d.). Goede eigenschappen van volkern platen zijn: lange levensduur, minimaal onderhoud, hoge kwaliteit en kleurvast

Uniprime

Gebruikt als beplating binnenkant en overstekken/boeideel
Uniprime is het A-merk onder de multiplex platen. De platen zijn tweezijdig voorzien van een unieke paintlaag met een fenolcoating, die garant staat voor een snelle afwerking en een optimale verfhechting. Unipime zit door zijn samenstelling in duurzaamheidsklass 2.

Dakbedekking EPDM

EPDM is een voordelige soort dakbedekking. Dit heeft niet alleen te maken met de aanschafprijs, maar voornamelijke met de lange levensduur. EPDM heeft nog een ander groot voordeel en dat dat het materiaal op maat gemaakt kan worden. Hierdoor past het precies op het dak zonder dat er nog aan gewerkt hoeft te worden. Hierdoor is de kans op lekkage aanzienlijk kleiner.

Wilt u meer informatie?